• e-Devlet
  • İçişleri Bakanlığı
  • Diğer Valilikler

Valilikler

T.C. Afyonkarahisar Valiliği
T.C. Afyonkarahisar Valiliği
T.C. Afyonkarahisar Valiliği
  • VALİLİK
    Yöneticilerimiz Valilik Birimleri İmza Yetkileri Yönergesi Tarihçe İl Protokol Listesi Kurumsal Kimlik Bilgi Edinme Başvurusu
  • AFYONKARAHİSAR
  • İLÇELERİMİZ
  • HİZMETLERİMİZ
    Hizmet Birimleri Kamu Hizmet Standartları Projeler
  • GÜNDEM
    Haberler Validen Haberler Duyurular Etkinlikler Dosyalar
  • İLETİŞİM
°C
16
Ocak2021
Parçalı Bulutlu
23
°C
5 Günlük Hava Tahmini
temizle
  • VALİLİK
    • Yöneticilerimiz
      • Valimiz
      • Vali Yardımcıları
        • Nurullah KAYA
        • Dr. Mehmet BOZTEPE
        • Mehmet KEKLİK
    • Valilik Birimleri
      • Özel Kalem Müdürlüğü
      • İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
      • İdare ve Denetim Müdürlüğü
      • İl İdare Kurulu Müdürlüğü
      • İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü
      • İl Planlama ve Koordinasyon Müdürlüğü
      • İl Yazı İşleri Müdürlüğü
      • Hukuk İşleri Şube Müdürlüğü
      • İdari Hizmetler Şube Müdürlüğü
      • Bilgi İşlem Şube Müdürlüğü
      • 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü
    • İmza Yetkileri Yönergesi
    • Tarihçe
      • Görev Yapmış Valilerimiz
    • İl Protokol Listesi
    • Kurumsal Kimlik
    • Bilgi Edinme Başvurusu
  • AFYONKARAHİSAR
  • İLÇELERİMİZ
  • HİZMETLERİMİZ
    • Hizmet Birimleri
      • İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü
      • İl Göç İdaresi Müdürlüğü
      • İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü
      • Sosyal Yardımlaşma Vakfı Başkanlığı
    • Kamu Hizmet Standartları
    • Projeler
  • GÜNDEM
    • Haberler
    • Validen Haberler
    • Duyurular
    • Etkinlikler
    • Dosyalar
  • İLETİŞİM

GASTRO Afyon Uluslararası Turizm ve Lezzet Festivali

        Etkinliğin amacı; Afyonkarahisar’ın ve merkeze bağlı köylerinin turizm sektöründe lokomotifi olan termal turizm sektörünü gastronomik olarak da desteklemek, Afyonkarahisar’a ve merkeze bağlı köylere özgü yöresel lezzetleri, yemekleri ve yemek kültürünü tanıtmak, yapılan çalışmalarla ve etkinliklerle festivali gelenekselleştirerek uluslararası platformlara taşımak böylelikle Türk Mutfağının, Afyon Mutfağının ve lezzetlerinin ulusal ve uluslararası arena da rekabet gücünü arttırarak bilinirliğini sağlamaktır.
Birincisi 18-19-20 Nisan 2018 tarihlerinde gerçekleştirilen festival Afyonkarahisar’da ve merkeze bağlı köylerde lokomotif turizm çeşidi olan termal turizmi de destekleyici niteliktedir. Her sene bir ana tema belirlenen festivalin bu seneki teması ‘Afyon Lokumu’dur. Katılımcılara Afyon Yemek Kültürünün vazgeçilmezi olan Afyon Kazan Yemekleri ve Afyon Lokumu tanıtılacaktır. Mevleviliğin Konya’dan sonra ikinci merkezi olan ve her sene Muharrem ayında 40 hatimli şifalı aşure dağıtımı geleneği sürdüren Afyonkarahisar’da festivalde dağıtılacak 3 ton aşure ile bu geleneğin ve Mevlevi kültürünün de tanıtımı yapılmış olacaktır.
Ayrıca günümüzde unutulmaya yüz tutmuş, eskiden düğün, ölüm gibi zamanlarda pişirilerek düğün evine, ölü evine gelenlere ikram edilen Şimdi sadece Afyonkarahisar’ın köylerinde yapılmaya devam edilen Afyon Kazan Yemekleri’nin pişirilerek dağıtılması ile örf ve adetlerimizi gelecek kuşaklarında görmesi ve yaşaması sağlanacaktır. Bunun sonucu oluşacak talep ile günümüz modern pişirme ve sunum teknikleri kullanılmak suretiyle bu reçetelerin turistik tesislerimiz mönülerinde yer alması sağlanabilecektir. Geleneğin halen devam ettiği köylerimize kültürel ve turistik olarak talep artacaktır.
Festival öncesi yazı, görsel ve sosyal medya aracılığı ile yapılacak tanıtımlarla Afyonkarahisar’ın ve köylerinin hem gastromik değerlerinin hem de diğer turistik değerlerinin tanıtımı yapılırken, festival zamanı seyahat acentalarının Afyonkarahisar’a günübirlik ve konaklamalı özel tur düzenlemeleri için gerekli girişimlerde bulunulup, konaklama tesislerinden de festival zamanına özel fiyatlar vermeleri sağlanacaktır.
Festivale çağırılan yeme içme fenomenleri ile de sosyal medyada da festival öncesi ve festival sırasında etkin tanıtım olanakları kullanılacaktır. Fenomenlerin özellikle köylerde köy odalarında konaklamaları, yemek yemekleri ve sohbetlere katılmaları sağlanarak Afyonkarahisar köylerinin kültürünü, yaşantısının tanınması sağlanacaktır. 
https://www.tccb.gov.tr/
https://www.icisleri.gov.tr/
https://www.turkiye.gov.tr/
https://www.cimer.gov.tr/
 

Bizi Takip Edin

  • Kullanım ve Gizlilik
  • Resmi Gazete
  • İlan Portalı
Burmalı Mahallesi Dervişpaşa Caddesi No:10 Merkez / Afyonkarahisar
0 272 214 0760